Paul Corrigan

bio_pic

Paul har arbetat med Kells Bok i över trettio år. I samarbete med ett flertal institutioner i många länder runtom i världen har han verkat för att sprida kunskapen om detta fantastiska konstverk, en av världens största skatter och irländska nationens konstnärliga arv.

 

Paul har en examen i naturvetenskap och en masterexamen i filmvetenskap. Intresset för science fiction och frågor om varför det är som det är, och hur det kan komma att bli, har alla bidragit till att forma hans arbete. Han bor i Dublin, på Irland, tillsammans med sin fru och två söner.

 

Paul är författare till Codex– a Book of Kells Adventure, som är första delen i en trilogi, en sci-fi skriven för ungdomar 12-14 år. Paul bor i Dublin och arbetar i biblioteket på Trinity College där han vakar över Kells Bok som tillverkades av irländska munkar på 800-talet.

 

Läs om KODEX – ett äventyr om Kells bok!

 

Titlar av Paul Corrigan

 

Kodex_cover_small-1KODEX – ett äventyr med Kells bok:

 

Följ äventyret med två ungdomar från planeten mars som återvänder till jorden för att leta reda på Kells bok. Den har räddats undan krig och förstörelse tidigare och nu tror Jaggerfolket på planeten mars att den mytomspunna boken ännu en gång ska kunna spela en viktig roll i mänsklighetens historia. Al och Bea övervinner hot om våld och död i sin jakt på en fredlig lösning. På de mest oväntade ställen finns hjälp att få även om de inte säkert kan lita på någon.

 

KODEX går att köpa på till exempel Bokus.

 

Helix & Zion – fortsättningen på äventyren med Al och Bea, del 2 och 3 på engelska – kommer att finnas till försäljning i 10-pack på engelska med engelsk-svenska ordlistor tidigast 2017.

 

 

Helix – ett äventyr med Kells bok på svenska beräknas komma ut 2017.

Zion – ett äventyr med Kells bok på svenska beräknas komma ut 2018.